Club Brugge traint voor het eerst

Club Brugge greep afgelopen seizoen net naast de landstitel maar is al druk in de weer om volgend seizoen de hoofdprijs wel binnen te halen. De troepen van Michel Preud’homme trainden vanochtend een eerste keer. Ook de nieuwkomers Dion Cools, Abdoulaye Diaby en Hans Vanaken tekenden present.

Preud’homme was blij terug op het veld te staan. “Tijdens mijn eerste vrije dagen was het zwaar om niets te doen. Vakantie nemen is niets voor mij.” Ook Hans Vanaken is tevreden bij zijn nieuwe club. “Ik denk dat de supporters een beetje wachtten op mijn transfer, net als ik. Vorig jaar was het al bijna zo ver, maar door de hoge transferprijs ging de deal niet door. Maar ik ben hoe dan ook tevreden om hier nu te zijn.”

Club Brugge is vastberaden opnieuw een topseizoen te draaien. “Als iedereen blijft, zijn we nog beter gewapend. Als je zo’n seizoen wil draaien als vorig seizoen, heb je meer spelers nodig.” Preud’homme won afgelopen jaar de beker en bereikte de kwartfinales van de Europa League. “Maar volgend jaar willen we afwisselen in prijs. We willen iets anders winnen”, lacht de coach met een knipoog naar de landstitel.