Doorbraak stadiondossier Brugge

Club Brugge en Cercle Brugge krijgen dan toch hun stadion. Het gaat om 2 afzonderlijke stadionprojecten: een nieuw stadion voor Club Brugge aan de Blankenbergse Steenweg en een verlengd verblijf voor Cercle Brugge op de Jan Breydelsite. Dat heeft de stad vanmorgen bekend gemaakt.

De houding van het stadsbestuur is duidelijk:  “Het Brugse bestuur staat open voor het initiatief van Club Brugge rond het voetbalstadion, maar wil ook dat Cercle Brugge over het gebruik van een stadion kan beschikken. Het Brugse bestuur wil een gelijke behandeling van beide voetbalverenigingen in goede verstandhouding met beide besturen. De stad zal zich niet verzetten tegen de expliciete vraag van Cercle Brugge om op de Olympiasite te blijven.”

Blauw-zwart mikt dus op de Blankenbergse Steenweg als locatie en zou daar een stadion met 40.000 zitjes willen. Cercle mikt op een afgeslankte versie van Jan Breydel met zo’n 12.000 toeschouwers. Club moet wel nog wachten op de goedkeuring van de Vlaamse regering, maar als die er komt staat niets een nieuw stadion in de weg. Het nieuwe stadion van Club zou tegen 2019 klaar zijn. 

Club reageert verheugd op zijn website: "Gezien de openbare nutsfunctie van een stadion, is het de stad Brugge die aanduidt op welke gronden het nieuwe stadion mag gebouwd worden. Club Brugge zal een erfpacht betalen aan een marktconforme prijs om op deze gronden haar stadion te bouwen. De club zal dus zelf de bouwheer zijn van haar stadion en zal haar stadion ook zelf financieren. Elke eventuele toekomstige samenwerking tussen Club Brugge en eender welke overheid zal steeds conform de Belgische en Europese concurrentieregels zijn."

 

1670 keer bekeken