Brazilië door naar kwartfinales

Brazilië heeft zich zondagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America. Het won met 2-1 van Venezuela. De geschorste Neymar keek toe vanuit de tribunes.

Thiago Silva opende in de negende minuut de score voor de Seleçao. Het tweede Braziliaanse doelpunt viel net na de rust. Na een knappe aanval van Willian tikte Roberto Firmino de bal voorbij de Venezolaanse doelman. Zes minuten voor tijd maakte Miku de 2-1 voor Venezuela. De Venezolanen gingen nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef 2-1.

Brazilië is zo groepswinnaar van groep C met zes punten en gaat door naar de kwartfinales. Ook Peru en Colombia gaan door naar de volgende ronde. In de kwartfinales treft Brazilië Paraguay, Peru neemt het op tegen Bolivia en Colombia speelt tegen Argentinië.

Kwartfinales Copa America:

  • 24/06: Chili – Uruguay
  • 25/06: Bolivia – Peru
  • 26/06: Argentinië – Colombia
  • 27/06: Brazilië – Paraguay

Nog op de Copa America heeft de Braziliaanse voetbalbond de schorsing van Neymar aanvaard. Het toernooi zit er zo definitief op voor de sterspeler van FC Barcelona. Neymar kreeg in de wedstrijd tegen Colombia rood. Vlak na het laatste fluitsignaal trapte hij de bal hard op de rug van een Pablo Armero en deelde hij een halve kopstoot uit. Carlos Bacca (ex-Club Brugge) gaf Neymar daarna een flinke duw en kreeg net zoals de Braziliaan een rode kaart. Neymar kreeg een schorsing van vier speeldagen en 10.000 dollar boete, Bacca is twee speeldagen geschorst en moet 5.000 dollar boete betalen.