Honderdste cap voor Messi

Lionel Messi heeft zaterdag zijn honderdste wedstrijd voor het Argentijnse elftal gespeeld. Messi stond op de Copa America in de basis tegen Jamaica, maar kon in zijn jubileummatch niet scoren. Argentinië won wel met 1-0.

Zo’n tien jaar geleden, op 17 augustus 2005, pakte Messi zijn eerste cap voor Argentinië. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Hongarije mocht de toen 18-jarige Argentijn invallen in de 63e minuut. Lang duurde zijn debuut niet, want een minuut na zijn invalbeurt kreeg hij een rode kaart voor een elleboogstoot.

Sinds zijn debuut maakte Messi 46 doelpunten voor zijn land. Dat zijn er twintig meer dan het totaal aantal doelpunten van het volledige Jamaicaanse team. Scoren lukte voor de kapitein van de Argentijnen niet zaterdagavond. Argentinië kreeg wel veel kansen, maar het bleef bij één doelpunt van Gonzalo Higuain in de elfde minuut.

Argentinië eindigt zo op plaats één in groep B met zeven punten en gaat door naar de kwartfinales van de Copa America. Ook de nummers twee en drie van de groep, Paraguay en Uruguay, plaatsten zich voor de volgende ronde.  

Een opvallend beeld na de wedstrijd: enkele Jamaicaanse spelers wilden hun aanwezigheid bij de jubileumwedstrijd van Messi vastleggen met een selfie.