Servië is de nieuwe wereldkampioen U20

Servië heeft vannacht verrassend het WK voor spelers onder de twintig jaar gewonnen van favoriet Brazilië. De Serviërs wonnen met 2-1 na verlengingen. Op de erelijst volgen ze Frankrijk op.

In een vrij gesloten finale was het wachten op het openingsdoelpunt tot in de zeventigste minuut. Stanisa Mandic bracht Servië op voorsprong. Lang konden de Serviërs daar niet van genieten, want drie minuten later scoorde voormalig Belgisch belofteninternational Andreas Pereira de gelijkmaker voor Brazilië.

In de reguliere speeltijd viel er geen doelpunt meer en dus moesten verlengingen beslissen over de wereldtitel. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar in de 118e minuut gaf Servië, Brazilië de doodsteek na een doelpunt van Nemanja Maksimovic.

Genk-middenvelder Sergej Milinkovic-Savic stond in de basis bij Servië en werd na 82 minuten vervangen. Na de finale won hij de Bronzen Bal, de prijs voor de derde beste speler van het toernooi. De Gouden Bal was voor de Malinees Adama Traore. Die bezorgde zijn land Mali de bronzen medaille door twee keer te scoren in de kleine finale tegen Senegal.  

321 keer gelezen