Vanhaezebrouck verlengt bij AA Gent

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn contract bij AA Gent met twee seizoenen verlengd en blijft de Buffalo's tot eind 2018 trouw. Beide partijen zaten al een tijdje op dezelfde golflengte en de officiële ondertekening van de nieuwe verbintenis gebeurde donderdagavond op een sponsoravond. 

Later op de avond bevestigden de Buffalo's het nieuws ook op de clubwebsite. "KAA Gent is verheugd te kunnen aankondigen dat we met onze hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck een akkoord bereikt hebben over een contractverlenging. Zijn huidige contract werd met twee jaar verlengd, waardoor Vanhaezebrouck nu tot 2018 onder contract ligt bij KAA Gent", klonk het.

De 51-jarige Vanhaezebrouck ruilde begin mei 2014 KV Kortrijk voor de Arteveldestad, tekende er een contract voor twee seizoenen en deed het meteen schitterend in zijn eerste seizoen. Hij leidde de Buffalo's met knap voetbal totaal onverwacht naar de allereerste landstitel in de clubgeschiedenis, wat tot nooit geziene taferelen in de Oost-Vlaamse stad leidde. Zowel coach als clubbestuur wilden langer voort met mekaar en dat is uiteindelijk in een contractverlenging voor twee seizoenen uitgemond.

196 keer bekeken