Santini voor 4 jaar naar Standard

Ivan Santini heeft deze middag een contract voor vier seizoenen bij Standard getekend. De 26-jarige aanvaller komt over van KV Kortrijk. Standard betaalde naar verluidt zo’n 2 miljoen euro aan Kortrijk. Santini leek eerst nog op weg naar Racing Genk, maar in laatste instantie ging Standard nog over het bod van de Limburgers. Santini speelde twee seizoenen voor KV Kortrijk. Daarin scoorde hij 32 keer in 74 matchen. 

“Ik ben heel blij om hier te zijn” was de eerste reactie van Ivan Santini. “Toen ik voor het eerst hoorde dat Standard interesse in me had, hoopte ik meteen dat de clubs een akkoord zouden vinden.” Santini is meteen ook ambitieus. “Ik hoop me snel in te passen en bij Standard voor de titel te spelen en zo door te stoten naar de nationale ploeg. Dat is mijn droom” aldus de Kroatische aanvaller.

“Ivan beschikt over het profiel dat we zochten en hij was echt één van onze prioriteiten” zegt Sportief directeur Axel Lawarée. “Hij is sterk, technisch en een afwerker: zijn statistieken spreken voor zich. Na twee mooie jaren bij Kortrijk is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. We hopen dat hij zijn grote kwaliteiten ook in ons shirt bewijst.”

221 keer bekeken