Mpoku: "sterker dan sommige Duivels"

Paul-José Mpoku laat van zich horen met een opmerkelijke uitspraak. “Ik ben sterker dan sommige andere spelers die wél opgeroepen worden voor de Rode Duivels.” Dat zegt hij aan de Waalse krant L’Avenir. Mpoku heeft nog geen keuze gemaakt tussen de Rode Duivels of de nationale ploeg van Congo. Hij speelde wel al een vriendschappelijke wedstrijd voor Congo, maar hij kan nog steeds voor de Rode Duivels kiezen.

Mpoku was net als z’n overleden vriend Junior Malanda kapitein van de nationale beloftenploeg. Mpoku kon wel nog geen selectie afdwingen voor de Rode Duivels. Daarom koos hij ervoor om een vriendschappelijke wedstrijd met Congo te spelen. Omdat het een oefenmatch was, is de keuze nog niet definitief. “De interesse van Congo is concreter, maar ik ben er nog niet uit. Ik was wel kapitein van de Belgische beloften. Bovendien denk ik dat ik beter ben dan sommige andere Duivels” zegt Mpoku.

Paul-José Mpoku heeft er een goede tweede seizoenshelft opzitten bij het Italiaanse Cagliari. Hij speelde 16 wedstrijden, waarin hij drie keer kon scoren en zich meteen tot publiekslieveling opwierp. Ondanks alles degradeerde Cagliari en daarom vertrekt Mpoku wellicht. Z’n Qatarese club Al-Arabi gaat hem nu opnieuw uitlenen. “Ik wil eerst mijn situatie op clubniveau regelen voor ik me uitspreek over een nationale ploeg” zegt Mpoku nog.

601 keer gelezen