Nieuwe algemeen directeur Lokeren

Sporting Lokeren heeft dinsdag Rudy Geens als nieuwe algemeen directeur voorgesteld. De ex-speler van onder andere KV Mechelen krijgt de verantwoordelijkheid over alle niet-sportieve aspecten binnen de club.

Geens is van opleiding scheikundig ingenieur en heeft het grootste deel van zijn professionele carrière binnen de industriële verpakkingssector gewerkt. Hij specialiseerde zich als zelfstandig ondernemer vooral in het optimaliseren van bedrijven binnen de industrie.

Voor zijn carrière als zelfstandig ondernemer was hij voetballer. In 1979 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van KV Mechelen en hij bleef er lid van de A-kern tot 1985. Nadien speelde hij bij verschillende andere clubs. Tijdens zijn voetbalcarrière nam hij al andere zaken voor zijn rekening binnen de clubs waar hij actief was. Bij KV Mechelen was hij bijvoorbeeld vier jaar lang eindverantwoordelijke van de jeugdacademie.

Lokeren ging via een headhunterbedrijf op zoek naar een opvolger voor Marc Van Maele en Romain Van Schoor en kwam zo terecht bij Rudy Geens. Die laatste reageert enthousiast op zijn nieuwe job: “Ik vind het een hele eer de kans te krijgen bij een club als Sporting Lokeren. Ik wil de club verder professionaliseren en voorbereiden op een NV-statuut. Binnen de club wil ik de banden met de geledingen versterken en werk maken van de samenwerking met de lokale bedrijfswereld.”

282 keer gelezen