Beerschot-Wilrijk stapt naar rechter

KFCO Beerschot –Wilrijk is een procedure in kortgeding gestart tegen de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB). De Antwerpse derdeklasser wil het voorstel voor de competitiehervorming dat nu op tafel ligt, laten schorsen.

Met het voorstel voor de competitiehervorming verandert er heel wat in de lagere klassen van het Belgische voetbal. Maandagavond bekijkt de Nationale Studiecommissie van de KBVB de plannen. Als die worden goedgekeurd, komt er een grotere kloof tussen het betaald en het amateurvoetbal. Vanaf het seizoen 2016-2017 zal de Belgische competitie dan bestaan uit 24 profclubs die verdeeld worden over een eerste klasse A met zestien teams en play-offs (zoals de huidige eerste klasse) en een eerste klasse B met acht ploegen. De clubs in de lagere reeksen, zullen met een amateurstatuut spelen. Na het volgende seizoen zouden er acht tweedeklassers moeten degraderen en zou er geen enkele club promoveren vanuit derde klasse.

Geen goed nieuws voor een ambitieuze derdeklasser zoals Beerschot-Wilrijk, die vol voor een plek in tweede klasse gaat volgend seizoen. De club vreest onder andere dat de kloof tussen prof- en amateurvoetbal onoverbrugbaar wordt met de hervorming. Daarom stapt ze nu naar de rechter: “KFCO Beerschot-Wilrijk is van mening toegedaan dat het voorstel voor de competitiehervorming in strijd is met het FIFA- en UEFA-reglement. De club heeft inmiddels ook klacht neergelegd bij de Belgische mededingingsautoriteit in het kader van deze competitiehervorming.”

516 keer gelezen