Overzicht: andere interlands

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Wales, maar staan nog steeds tweede in groep B. Hier een overzicht hoe het zit in de andere groepen in aanloop naar het EK 2016 in Frankrijk.

Groep A

In groep A is Nederland met 0-2 gaan winnen op het veld van Letland na doelpunten van Wijnaldum en Narsingh. Oranje moest absoluut winnen, want de ploeg van Guus Hiddink staat pas derde in hun groep na Ijsland en Tsjechië. Die vochten een onderling duel uit: Ijsland bleek met 2-1 te sterk en staat er nu uitstekend voor om voor het eerst voor het EK te plaatsen.

Groep C

In de honderdste wedstrijd onder bondscoach Vicente Del Bosque heeft Spanje een zuinige zege geboekt in en tegen Wit-Rusland. David Silva scoorde net voor rust de 0-1. In Groep C staat Spanje na zes speeldagen tweede, drie punten achter leider Slovakije . De Slovaken zelf wonnen met 2-1 van Macedonië. De derde in de stand, Oekraïne, haalde het thuis makkelijk van Luxemburg met 3-0.

Groep D

Wereldkampioen Duitsland staat verrassend niet op kop in z’n kwalificatiegroep, het moet Polen voor zich dulden. Polen won thuis met 4-0 van Georgië, onder meer dankzij een hattrick van Robert Lewandowski in amper 4 minuten tijd. De Mannschaft verpletterde wel voetbaldwerg Gibraltar met 0-7. André Schürrle was de grote man met 3 goals. Door die overwinning lopen de Duitsers twee punten uit op Schotland, dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Ierland.

Groep E

Engeland staat met het maximum van de punten op kop in zijn EK-kwalificatiegroep. The Three Lions wonnen zondag met 2-3 van Slovenië, dankzij twee doelpunten van Jack Wilshere en eentje van Wayne Rooney. Voor Rooney was het zijn 48e treffer in het shirt van Engeland. In de topschuttersstand deelt hij de tweede plaats met Gary Lineker. Sir Bobby Charlton staat eerste met 49 doelpunten. Slovenië moet de tweede plaats in groep E afstaan aan Zwitserland. De Zwitsers wonnen zondagavond met 1-2 op het veld van Litouwen. In diezelfde groep won ook Estland zijn duel tegen San Marino. De Estlanders staan op plaats vier.

Groep F

In groep F was er het duel tussen de eerste (Roemenië) en de tweede (Noord-Ierland). De brilscore bleef 90 minuten lang op het bord. Beide ploegen staan er toch nog steeds het beste voor om zich te plaatsen voor het EK. Maar dé verrassing in groep F is Griekenland. De Grieken staan laatste met slechts 2 op 18 en verloren nu ook van de Faeröer-eilanden met 1-0. De Grieken zijn uitgeteld voor het EK in Frankrijk.

Groep G

Rusland heeft op de zesde speeldag van de EK-kwalificatie een pijnlijke thuisnederlaag geleden. Het verloor met 0-1 van Oostenrijk, dat aan de leiding blijft in groep G voor Zweden en Rusland. De Zweden, met sterspeler Zlatan Ibrahimovic, hebben in eigen huis Montenegro met 3-1 opzij gezet. Ibrahimovic maakte zelf twee doelpunten. Nog in groep G speelden Liechtenstein en Moldavië 1-1 gelijk. 

Groep H

Hier is er de match van de schande tussen Kroatië en Italië. Tijdens de wedstijd was er duidelijk een groot hakenkruis zichtbaar op de grasmat. De Kroatische bond heeft zich al geëxcuseerd, maar ongetwijfeld volgt er nog een sanctie van UEFA. De wedstrijd zelf eindigde op 1-1. Kroatië blijft op kop met 14 punten voor Italië (12 punten) en Noorwegen (10 punten).

Groep I

Portugal heeft halverwege de kwalificatiecampagne al een belangrijke optie op het EK genomen. De Portugezen wonnen met 2-3 in Armenië dankzij 3 goals van Cristiano Ronaldo. Denemarken staat tweede: de Denen wonnen met 2-0 van Servië. Denemarken kan wel nog Albanië naast zich zien komen. Albanië staat 3 punten achter met een match minder gespeeld.

602 keer gelezen