Argentinië geeft 2-0 voorsprong weg

Sensatie op de Copa America: grootmacht en WK-finalist van vorig jaar Argentinië heeft een 2-0 voorsprong tegen Paraguay nog weggegeven. In de slotminuut maakten de Paraguayanen er nog 2-2 van. Lionel Messi en co beginnen zo met een valse noot aan het Zuid-Amerikaanse landenkampioenschap. 

Argentinië is zoals altijd één van de favorieten voor de eindzege op de Copa America. De ‘Albiceleste’ hebben sterren lopen als Lionel Messi, Carlos Tevez, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain & Angel Di Maria. Maar tegen Paraguay, het nummer 85 op de FIFA-ranking, kwamen de Argentijnen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Bij de pauze stonden Messi en co nochtans 2-0 voor door goals van Agüero en Messi (op penalty). Maar in de tweede helft zetten de Paraguayanen die achterstand nog recht. Valdez en Luca Barrios (in de slotminuut) sleepten nog een punt uit de brand.

Een valse start dus van de Argentijnen die titelverdediger Uruguay in hun groep aan de leiding zien gaan. Uruguay, zonder Luis Suarez, won zuinig met 1-0 van Jamaica. 

415 keer bekeken