Breitenreiter wordt coach van Schalke

Het is nu helemaal zeker: Marc Wilmots wordt geen trainer van het Duitse Schalke 04. Nadat de Duitse club eerder al aan VTM Nieuws had bevestigd dat het de onderhandelingen met Marc Wilmots had stopgezet, stelt het nu ook André Breitenreiter aan als nieuwe hoofdcoach. Hij tekent een contract tot 2017.

André Breitenreiter is 41 en was vorig seizoen trainer van Paderborn. Daarmee eindigde hij wel als laatste in de Bundesliga. Maar toch is Schalke overtuigd van zijn capaciteiten en haalt het Breitenreiter als nieuwe hoofdcoach. De afkoopsom van Breitenreiter zou ook een pak lager liggen dan die van Marc Wilmots, voor wie Schalke naar verluidt 2 miljoen euro op tafel moest leggen.

Wilmots bevestigde eind mei dat er gesprekken waren geweest tussen hem en z’n ex-club Schalke 04. “Maar tot de 12 juni” wou hij er niets over kwijt. Wilmots zei toen ook nog dat “het niet het einde van de wereld zou zijn als Schalke een andere trainer nam.” Wilmots blijft meer dan waarschijnlijk gewoon bondscoach van de Rode Duivels.

332 keer gelezen