Schalke zegt Wilmots af: "Hij komt niet"

Marc Wilmots komt niet naar Schalke 04. Dat heeft de Duitse club zelf formeel bevestigd aan VTM NIEUWS. "Het is zo dat we de gesprekken met Wilmots gestopt hebben, dat is een feit", zegt de club aan onze redactie, maar meer details wil ze daar niet over kwijt. 

Wilmots zei eind mei dat de Duitse subtopper hem gecontacteerd heeft en gevraagd heeft om coach te worden van Schalke 04. Hij heeft het bod toen niet afgewezen, maar schepte ook geen duidelijkheid over zijn toekomst. 

“Ik heb gezegd dat ik pas na de kwalificatiewedstrijd tegen Wales met hen zal praten.” Intussen werd zwaar gespeculeerd of Wilmots al dan niet de Rode Duivels zou verlaten en naar Schalke 04 zou vertrekken. Vandaag bevestigt de Duitse club dat Wilmots dus niet komt. 

De Belgische voetbalbond ontkent noch bevestigt het nieuws voorlopig en geeft ook geen reactie. Pas na de wedstrijd wedstrijd tegen Wales vanavond zal dat gebeuren. 

Dit zegt de club letterlijk:

Schalke 04: "Ik kan er heel formeel over zijn: Marc Wilmots wordt niet de nieuwe trainer van Schalke 04. Wij hebben de onderhandelingen afgebroken. Wij zijn inderdaad op zoek naar een nieuwe trainer. Er is de voorbije weken heel veel over gespeculeerd, maar nogmaals heel duidelijk: wij hebben de onderhandelingen met Wilmots stopgezet."

1671 keer bekeken