Hazard tweede duurste voetballer

Eden Hazard is de tweede duurste voetballer ter wereld. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse studie van het Zwitserse Observatoire du football du Centre International d’Etude du Sport (CIES). Onze landgenoot staat in de top drie van duurste spelers ter wereld, na Lionel Messi en voor Cristiano Ronaldo. Volgens het onderzoek mag Hazard maximaal 149 miljoen euro kosten. De maximale transferprijs van Messi is zo’n 280 miljoen euro, dat is 156 miljoen meer dan Cristiano Ronaldo.

De rangschikking werd opgesteld op basis van de leeftijd van de speler, de afkoopsom, hoelang het contract van de voetballer nog loopt, hoeveel hij verdient en hoeveel clubs geïnteresseerd zijn in hem. Eden Hazard is nog maar 24, Cristiano Ronaldo ‘al’ dertig en daarom staat Hazard voor de sterspeler van Real Madrid.

Duurste Belgen

Als we naar de andere Belgen kijken, vinden we Thibaut Courtois terug op de achttiende plaats met een prijskaartje van 55,3 miljoen euro. Hij is daarmee ook de duurste doelman ter wereld, want zijn Duitse collega Manuel Neuer staat elf plaatsen lager. Romelu Lukaku is de derde duurste Belg. Zijn transferwaarde bedraagt 43,7 miljoen euro. Naast Hazard, Courtois en Lukaku staan ook Kevin De Bruyne, Vincent Kompany en Radja Nainggolan in de top 100.

Transferwaarde vs Voetballer
828 keer bekeken