"Ex-topman FIFA streek geld voor Haïti zelf op"

Voormalig FIFA-vicevoorzitter Jack Warner heeft mogelijk 750.000 dollar (665.000 euro) bedoeld voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Haïti in 2010 verduisterd. Dat meldt de BBC dinsdag op basis van documenten die de Britse omroep kon inkijken.

Warner is als oud-topman van de FIFA en de CONCACAF (de voetbalbond van Noord- & Midden-Amerika en de Caraïben) één van de veertien verdachten in het grote corruptieschandaal rond de FIFA dat vorige maand losbarstte. De naam van de bobo uit Trinidad & Tobago wordt gelinkt aan een rist duistere zaken.

Aardbeving Haïti

In deze affaire gaat het over 750.000 dollar die door de FIFA (250.000 dollar) en de Zuid-Koreaanse bond (500.000 dollar) werd gestort voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Bij die ramp op 12 januari 2010 kwamen honderdduizenden mensen om het leven en raakten anderhalf miljoen mensen dakloos. Volgens het Amerikaanse gerecht werden de fondsen gestort op een rekening die werd gecontroleerd door Warner, en heeft die het geld gebruikt voor persoonlijke doeleinden.

Uitlevering

De VS hebben om de uitlevering van de 72-jarige Warner gevraagd. De man loopt momenteel in zijn land rond als een vrij man na het betalen van een fikse borgsom.

 

 

80 keer bekeken