Bekijk de volledige competitiekalender

Amper een week na het einde van de Jupiler Pro League 2014-2015, werd vandaag de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Sint-Truiden en Club Brugge spelen op 24 juli de openingswedstrijd. Naast de bekendmaking van de kalender, stelde de Pro League ook de nieuwe beker voor die de kampioen in de lucht zal mogen steken.  

Landskampioen KAA Gent neemt het op de eerste speeldag op tegen Westerlo en Anderlecht ontvangt Waasland-Beveren. Op de eerste echte topper moeten we niet lang wachten, want op de derde speeldag ontvangt Anderlecht KAA Gent. Een stevig seizoensbegin voor de Buffalo’s, want een week daarvoor spelen ze thuis tegen Racing Genk.

De klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge wordt eind oktober gespeeld. De terugwedstrijd in Brugge vindt plaats het weekend voor Kerstmis.

Play-off 3 verdwijnt

Een belangrijke wijziging volgend seizoen is het verdwijnen van play-off 3. Voortaan zakt de laatste in de stand rechtstreeks naar tweede klasse. De voorlaatste blijft in eerste, maar het seizoen van die club eindigt na de reguliere competitie.

Nieuwe trofee

Tot slot stelde de Pro League ook de nieuwe trofee voor de landskampioen voor. In plaats van de traditionele beker met twee grote oren, komt er nu een bronzen kunstwerk met een stier, die een voetbal op zijn rug heeft.

“De trofee en de stier symboliseren de mannelijkheid”, klonk het bij de ontwerpers Eva Willems en Bernhard De Paepe. “We vieren het 25-jarig bestaan van ons partnership met hoofdsponsor Jupiler en dat was de uitgelezen gelegenheid om een nieuwe trofee in het leven te roepen”, vertelde Ludwig Sneyers, de directeur-generaal van de Pro League. 

2840 keer bekeken