Duivels scoren vier keer in Frankrijk

De Rode Duivels hebben hun oefenwedstrijd tegen Frankrijk gewonnen met 3-4. In een heel aangename oefenpot kwam België op een 0-3-voorsprong, maar na de 1-4 begonnen de Duivels slordig te spelen. Frankrijk naderde nog tot 3-4, maar de winst bleef in handen van België.

Na een kwartier belandde de eerste hoekschop van Mertens via enkele stations bij Nainggolan, die meteen naar doel trapte. De bal week af op Giroud en belandde voor de voeten van de Fellaini, die van dichtbij binnentrapte. Het was al de derde interland op rij dat de middenvelder van Manchester United de Rode Duivels op voorsprong bracht. Vlak voor de rust verdubbelde diezelfde Fellaini de voorsprong. Hij kopte een voorzet van Alderweireld hard voorbij een kansloze Lloris: 0-2.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of Lloris mocht zich alweer omdraaien. Met een schitterend afstandsschot gaf Nainggolan de Franse doelman het nakijken: 0-3. Vlak daarna floot ref Strahonja twee penalty’s binnen de minuut. Valbuena zette de licht toegekende strafschop voor Frankrijk om, maar aan de overkant deed Hazard hetzelfde na een fout van Koscielny op Witsel: 1-4.

De Rode Duivels controleerden de wedstrijd en gaven al bij al weinig weg. Maar in de slotfase ging het er toch slordiger aan toe en scoorde Frankrijk nog twee keer via Fekir en Payet. De Franse fans schaarden zich nog eenmaal achter les Bleus, maar een vierde doelpunt bleef uit. De Rode Duivels winnen zo met 3-4 en reizen met vertrouwen af naar Wales.

Poll: Man van de Match

Scoreverloop:

17’ Fellaini 0-1

43’ Fellaini 0-2

50’ Nainggolan 0-3

53’ Valbuena 1-3 (pen.) en 54’ Hazard 1-4 (pen.)

89’ Fekir 2-4 en 90’ Payet 3-4

28683 keer bekeken