Bouwbedrijf koopt Racing Mechelen

Koninklijke Racing Club Mechelen, dat afgelopen seizoen degradeerde uit tweede klasse, komt in handen van bouwbedrijf IBO. Het Mechelse bedrijf betaalt 2,425 miljoen euro voor de voetbalclub en de bijbehorende gronden. Dat werd vandaag bekendgemaakt na de bijzondere algemene vergadering.

Racing Mechelen zal nog zeker drie jaar voetballen in het huidige Oscar Vankesbeekstadion in Mechelen-Noord, maar dan gaan de tribunes tegen de vlakte. Het huidige recreatiegebied zal omgevormd worden tot bouwzone.

De huidige vzw Racing Mechelen verdwijnt ook. De club zal worden omgevormd tot een NV, waarin huidig crisismanager Jean Lhoëst en huidig bestuurder Ronny Van Aken zullen participeren met respectievelijk 112.000 euro en 100.000 euro. Racing Mechelen kan daarnaast in de toekomst nog eens rekenen op een commissie van 500.000 euro wanneer de woningen op de gronden zijn verkocht.

Jean Lhoëst maakte eind april bekend dat de club een schuldenberg torste van 1,4 miljoen euro. Met de verkoop aan IBO kunnen deze schulden worden weggewerkt. Met de spelers die afgelopen seizoen voor Racing Mechelen uitkwamen, en die al heel lang niet meer zijn uitbetaald, zal de club zo snel mogelijk de onderhandelingen opstarten, zegt Lhoëst.

Een nieuwe locatie voor de club is er nog niet maar nu de overname rond is, zullen de onderhandelingen met de stad Mechelen zo snel mogelijk worden aangevat, aldus Lhoëst.

253 keer gelezen