Welke Europese competitie is de beste?

De Premier League, Primera División, Bundesliga, Serie A of Ligue 1. Welke van de vijf is nu de beste Europese competitie? Het sportwedbureau Bwin vergeleek de competities op verschillende vlakken en dit zijn de resultaten.

Spektakel

De supporters die op zoek zijn naar wedstrijden met het meeste spektakel kopen het best tickets voor wedstrijden uit de Bundesliga. In de Duitse competitie, waar onder andere Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard spelen, vallen de meeste doelpunten per match en krijgt het publiek de meeste schoten op doel te zien.

De spannendste competitie is die van Frankrijk. In de Ligue 1 is het gemiddelde verschil tussen de nummers 1 en 5 in het klassement het kleinste. Daarnaast kende de Ligue 1 meer verschillende kampioenen de afgelopen tien jaar en stonden er ook meer verschillende teams in de top 4 dan in de andere Europese competities.

Spanje boven in Europa

Spelers die het meeste kans willen maken op winst in de Champions League of Europa League volgen best het voorbeeld van Thomas Vermaelen (FC Barcelona) en Carlos Bacca (Sevilla) en kiezen dus voor een transfer naar de Primera División. De voorbije vijftien jaar wonnen alle Spaanse teams samen zes keer de Champions League en zeven keer de UEFA Cup/Europa League. De Franse teams doen het heel wat minder goed in Europa. Afgelopen seizoen verloren ze meer matchen tegen buitenlandse tegenstanders dan de clubs uit de andere competities.

Populair

Spelen in de Engelse Premier League is voor vele voetballers een droom. Ook bij de supporters blijft die competitie het meest populair, want per wedstrijd is gemiddeld 95% van de stoeltjes bezet. Daarmee gaat de Premier League net de Bundesliga vooraf, waar gemiddeld 91% van de plaatsen bezet zijn. De Duitsers hebben gemiddeld wel meer bezoekers dan de andere vier competities. 

265 keer gelezen