Jürgen Klopp last pauze in

Jürgen Klopp kiest voor een pauze in zijn trainerscarrière. Dat liet hij maandag zelf optekenen. “Na zeven intensieve en emotionele jaren van echte liefde, lijkt het me zinvol om de talloze herinneringen te verwerken, voordat ik me met mijn trainersteam fris en gemotiveerd in een nieuw avontuur stort.”

Klopp kondigde half april zijn afscheid aan bij Borussia Dortmund, de club waar hij sinds 2008 aan de slag was en waarmee hij heel wat successen boekte. In 2011 en 2012 wonnen de Borussen de landstitel. In 2012 pakte ze zelfs de dubbel, want Dortmund won toen ook de Duitse Beker. Ook in Europa zette Jürgen Klopp enkele knappe prestaties neer met Borussia Dortmund. In 2013 bereikte het de finale van de Champions League, maar daarin verloor het met 1-2 van Bayern München.

Dit jaar was het heel wat minder voor de Schwarzgelben. Na de heenronde in de Bundesliga stond Dortmund pas zeventiende en voorlaatste. Op een bepaald moment bekleedde het zelfs de laatste plaats, maar na een knappe remonte eindigde het team van Jürgen Klopp uiteindelijk op de zevende plaats. In de Champions League werd Dortmund dit seizoen uitgeschakeld in de achtste finales en in de Duitse Beker bereikte het de finale, maar daarin was het Wolfsburg van Kevin De Bruyne met 3-1 te sterk. 

189 keer gelezen