Charleroi pakt laatste Europese ticket

Bekijk de samenvatting vanaf 00:48

Sporting Charleroi heeft het laatste Europese ticket gewonnen en speelt deze zomer de tweede voorronde van de Europa League. De Zebra’s waren thuis te sterk voor KV Mechelen. Ze wonnen met 2-0, de heenwedstrijd afgelopen donderdag eindigde op 2-1. 

Charleroi moest scoren, wilde het nog kans maken op Europees voetbal en trok dan ook ten aanval tegen de ploeg in vorm KV Mechelen. Onder andere Coulibaly en Marcq waren dichtbij het openingsdoelpunt. De grootste kans was voor Tainmont, maar Seth De Witte werkte de bal vanop de doellijn weg. KV Mechelen creëerde weinig kansen, maar hield in de eerste helft stand.

Ook in de tweede helft zorgde de thuisploeg voor heel wat kansen. Neeskens Kebano kon de bal in een leeg doel trappen, maar zijn schot ging naast. Met nog twintig minuten te gaan maakte hij zijn misser goed met een mooie voorzet richting Marinos die de bal in doel kopte. Charleroi was zo virtueel zeker van Europees voetbal, bij KV Mechelen leek de veer helemaal gebroken.

In de slotminuten maakte Ndongala er nog 2-0 van, maar even later was het nog bibberen voor Charleroi. Veselinovic miste van dichtbij de kans om verlengingen af te dwingen, zijn kopbal ging over. Na een sterk seizoen plaatsen de Carolo’s zich voor de tweede voorronde van de Europa League. Het is tien jaar geleden dat ze nog een Europese wedstrijd speelden.

Scoreverloop: 

69' 1-0 Marinos (Charleroi)

89' 2-0 Ndongala (Charleroi)

1990 keer bekeken