Barcelona pakt dubbel na bekerwinst

FC Barcelona heeft na het behalen van de Spaanse titel zaterdagavond ook nog eens de Copa del Rey, oftewel de Spaanse beker, gewonnen. De Catalanen wonnen het 'Anti-Spaanse Duel' van het Baskische Athletic Bilbao. Na 90 minuten stond er 1-3 op het scorebord, met opnieuw een glansrol voor sterspeler Lionel Messi. Thomas Vermaelen moest de bekerfinale bekijken vanuit de tribune.

Na 20 minuten besloot Messi een doelpunt te scoren dat kans maakt op de titel 'Goal van het Jaar'. Aan de rechterkant begon de vinnige Argentijn aan een actie, dribbelde vier spelers, kapte naar binnen en schoot de bal vervolgens in de korte hoek. De Basken werden overlopen door Barcelona, dat in minuut 36 de score verdubbelde. Luis Suárez werd met een steekpass van Rakitic vrij voor doel gezet, die tikte de bal breed op Neymar die de niet te missen kans in het doel schoot.

In de tweede helft mocht Xavi invallen voor Iniesta. De Spanjaard was toe aan zijn laatste minuten voor de Catalaanse grootmacht. Een kwartier voor affluiten zag hij niemand anders dan Messi de wedstrijd doodmaken, op aangeven van Dani Alves. Vijf minuten later tekende Iñaki Williams nog voor de eerredder, maar verder dan dat raakten de Basken niet meer.

27e beker

Net als in 2009 en 2012 toonde Barcelona zich sterker dan Athletic Bilbao in de Spaanse bekerfinale. Het is voor de Catalanen de 27e bekerzege ooit in de geschiedenis. Niemand doet beter. Voor Bilbao is het al terugkeren naar 1984 voor de laatste bekerzege.

Treble

Volgende week zaterdag maakt FC Barcelona kans op de begeerde treble, want dan staat het in Berlijn oog in oog met de Italiaanse kampioen Juventus in de finale van de Champions League.

331 keer bekeken