De Bruyne loodst team naar bekerwinst

Bekijk het matchverslag vanaf 27:05.

VfL Wolfsburg heeft zich gekroond tot de winnaar van de DFB-Pokal, de Duitse voetbalbeker. Dat deed Wolfsburg door zaterdag Borussia Dortmund met 1-3 opzij te zetten. Kevin De Bruyne stond de hele wedstrijd op het veld en maakte een fraaie goal.

Het openingskwartier tussen beide teams begon snoeihard, met al na vijf minuten een doelpunt. Pierre-Emerick Aubameyang opende op aangeven van Shinji Kagawa voor Dortmund de score met een schot uit de draai. Net wanneer de storm aan kansen leek te gaan liggen, sloeg Wolfsburg toe. Dortmund-keeper Mitchell Langerak kon een vrije trap van Naldo nog wegduwen, maar Luiz Gustavo volgde goed en legde alsnog de gelijkmaker in het mandje.

Het gaf de Wolven vleugels, met opnieuw een glansrol voor Kevin De Bruyne. Na afleggen van Daniel Caligiuri schoot de Rode Duivel in minuut 32 de 1-2 fraai in de korte hoek binnen. De Bruyne wees bij het vieren naar het nummer 19 op zijn shirt, het rugnummer van de verongelukte Junior Malanda dat in een hartje op het shirt van iedere Wolfsburg-speler stond. Hoewel de partij doorgaans gelijk op ging, toonde Wolfsburg zich bijzonder efficiënt. Een voorzet van Ivan Perisic (ex-Club Brugge en ex-Roeselare) werd binnengekopt door Bas Dost: 1-3 na 37 minuten. Dortmund had vlak voor de pauze nog recht op een penalty, maar scheidsrechter Brych gaf geen kik.

In de tweede helft creëerden beide teams nog enkele kansen, maar scoren lukte niet meer. Wolfsburg pakt zo zijn allereerste bekerzege ooit in de geschiedenis. Het was een topseizoen voor De Bruyne en co., met de kwartfinale van de Europa League, de bekerwinst, de tweede plaats in de competitie en kwalificatie voor de Champions League. Borussia Dortmund neemt zonder bekerwinst afscheid van zijn succescoach Jürgen Klopp, die Dortmund naar twee titels leidde.