Blatter blijft voorzitter van FIFA

Sepp Blatter blijft aan als voorzitter van de FIFA. Na een eerste stemronde stapte de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein uit de race. Blatter haalde 133 van de 206 stemmen, niet voldoende voor een twee derde meerderheid.

De verkiezing vindt plaats op een moment dat de FIFA in zwaar weer verkeert. Eergisteren werden meerdere officials opgepakt wegens corruptie, er zou ook gesjoemeld zijn bij de toekenning van enkele WK’s en de roep om het vertrek van Blatter zwelt aan. Blatter zelf denkt niet aan vertrekken, zo bevestigde hij gisteren nog in een persconferentie. Hem valt niets te verwijten, hij kan nu eenmaal niet iedere FIFA-werknemer controleren, zo luidde zijn uitleg. Maar steeds meer federaties en voetbalbonden lijken hun rug te keren naar Blatter en zetten hun geld liever in op zijn concurrent: de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein.

Steun voor Blatter slinkt

Gisteren gaf UEFA-voorzitter Michel Platini Blatter een veeg uit de pan: “Ik walg ervan, ik heb er genoeg van”, zei hij. En Platini zette de deur zelfs open voor een vertrek van de UEFA uit de FIFA. Nu hebben ook de voorzitters van de Amerikaanse en Canadese voetbalbond hun steun voor de Jordaanse prins uitgesproken. De Aziatische en Afrikaanse federaties staan wel nog achter Blatter. Oceanië is dan weer verdeeld.

1499 keer bekeken