Platini vraagt ontslag Blatter

Michel Platini, de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, heeft aan Sepp Blatter gevraagd om op te stappen als voorzitter van de FIFA, dat heeft hij gezegd op een persconferentie. Blatter zelf heeft dat verzoek geweigerd.

Blatter organiseerde vandaag een crisisvergadering met enkele kopstukken van de Wereldvoetbalbond naar aanleiding van het Amerikaanse en Zwitserse corruptieonderzoek over de FIFA. Achteraf zat hij samen met Michel Platini, die hem dus vroeg om op te stappen.

Vrijdag vindt er in Zürich de voorzittersverkiezing van de FIFA plaats. Blatter neemt het daarin op tegen de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein. Verschillende personen en organisaties uit de voetbalwereld vroegen eerst om de verkiezing uit te stellen, waaronder de UEFA, maar de Europese voetbalbond heeft nu beslist de verkiezing niet te boycotten.

"Uit FIFA stappen is optie als Blatter herverkozen wordt"

Michel Platini hoopt dat iedereen op prins Ali bin Al-Hussein zal stemmen. Als Sepp Blatter de verkiezing toch wint, zegt Platini dat alle partijen binnen de UEFA zullen samen zitten na de Champions League-finale in Berlijn (op 6 juni) om "alle mogelijke opties te bespreken. Uit de FIFA stappen, is er daar een van."

617 keer gelezen