Bacca bezorgt Sevilla eindwinst

Bekijk het matchverslag vanaf 41:30.

FC Sevilla heeft woensdagavond voor het tweede jaar op rij de Europa League gewonnen. De Spaanse club won met 2-3 van Club Brugge-killer Dnipro Dnipropetrovsk. Carlos Bacca, ex-Club Brugge, maakte twee van de drie Spaanse doelpunten en kroonde zich tot man van de match.

In een aangename eerste helft kwam Dnipro al vroeg op voorsprong na een snelle counter. De Kroaat Kalinic kopte een voorzet van Matheus in doel. Sevilla reageerde meteen en bracht op het half uur de wedstrijd weer in evenwicht via een doelpunt van Krychowiak. Meteen na de gelijkmaker zorgde Carlos Bacca met zijn eerste van de avond voor de 1-2. Nog voor de rust maakte de kapitein van Dnipro, Rotan er 2-2 van met een vrije trap.

Na de rust was Sevilla de betere ploeg op het veld, maar het was lang wachten vooraleer er opnieuw gescoord werd. In de 73e minuut was het dan toch zover en maakte Bacca het beslissende doelpunt voor Sevilla. De Colombiaan was zelfs nog dichtbij zijn derde van de avond, maar hij zag zijn schot weggewerkt door de Oekraïense doelman Bojko.

Met nog tien minuten te gaan was het even schrikken toen Dnipro-speler Matheus plots in elkaar stuikte. Het werd muisstil in het stadion, maar de Oekraïner werd even later, bij bewustzijn, van het veld gevoerd.

Sevilla wint zo net als vorig jaar de Europa League. Als we de voorganger van de Europa League, de UEFA Cup, erbij rekenen, is Sevilla alleen recordhouder met vier eindzeges. 

268 keer bekeken