FIFA schorst elf bestuurders

De Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond heeft elf bestuurders een voorlopige schorsing opgelegd omwille van hun mogelijke betrokkenheid in het grootschalig onderzoek naar corruptie binnen de FIFA. Dat meldt de website van de organisatie.

Tot de elf behoren de zeven die door de Amerikaanse justitie zijn gearresteerd in Zürich op verdenking van omkoping en corruptie. Het gaat om twee vicevoorzitters van de FIFA, Jeffrey Webb en Eugenio Figueredo, en ook nog om Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José Maria Marin. De anderen die een voorlopige schorsing hebben gekregen, zijn Jack Warner, Nicolás Leoz, Chuck Blazer en Daryll Warner. Zij mogen voorlopig geen voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren op nationaal en internationaal niveau.

Huidig voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, reageert ook op de website. "Dit is een moeilijke tijd voor het voetbal, voor de supporters en voor de FIFA als organisatie", aldus de Zwitser, die zichzelf bij de voorzittersverkiezing hoopt op te volgen. "Hoe jammerlijk deze gebeurtenissen ook zijn, het moet duidelijk zijn dat we zo'n onderzoek toejuichen en we geloven dat het bijdraagt tot het uitroeien van elke misdaad in het voetbal. Zo'n wangedrag heeft geen plaats in het voetbal en we zullen ervoor zorgen dat de betrokkenen eruit vliegen."

179 keer gelezen