"Meteen weer naar eerste met Cercle"

Frederik Vanderbiest is vandaag voorgesteld als de nieuwe coach van Cercle Brugge. Hij tekent een contract voor drie seizoenen bij de Vereniging. Voorzitter Frans Schotte is ambitieus: “Van die drie seizoenen hopen we er twee in eerste klasse door te brengen.”

Vanderbiest komt over van KV Oostende waar hij werd vervangen door Yves Vanderhaeghe. “Alles is verwerkt. Van bij het eerste contact met Cercle was er een duidelijke visie en hebben we elkaar meteen gevonden. De visie en het verhaal van de ploeg is belangrijker dan het gegeven dat ik in de plaats van een eersteklasser nu een tweedeklasser train."

Vanderbiest gaf ook nog een steekje aan KV Oostende-voorzitter Marc Coucke: “Dit is zelfs een stap vooruit, bijvoorbeeld naar infrastructuur en omkadering toe. Ik krijg ook terug de rol die ik had bij Oostende voor de komst van Marc Coucke. Ik wil hier mijn eigen ding doen en een ploeg vormen naar mijn imago om zo snel mogelijk terug naar eerste te gaan. Dat is me al gelukt en ik wil bevestigen.”

430 keer gelezen