"Bale wordt genegeerd bij Real"

Chris Coleman, de bondscoach van Wales, neemt het op voor zijn sterspeler Gareth Bale. “Bij Real Madrid wordt hij genegeerd, maar bij ons zorgen we ervoor dat hij de bal krijgt als hij goed gepositioneerd staat.”

Real Madrid kocht Bale in de zomer van 2013 over van Tottenham Hotspur voor honderd miljoen euro. In zijn eerste seizoen bij Real scoorde hij 22 keer, dit seizoen maakte hij 17 doelpunten. Toch krijgt de Welshman heel wat kritiek van de fans van de Koninklijke en van de Spaanse media.

“Men wacht tot hij een fout maakt en dat ontploft dan in de media”, reageert Coleman. “Ze hebben James Rodriguez ook zonder veel succes voor heel veel geld gekocht, maar alle kritiek komt op de schouders van Gareth. Alle spelers hebben het dit seizoen moeilijk gehad.”

Fout van ploeggenoten 

Real Madrid greep dit seizoen naast de Spaanse titel en beker en in de Champions League werd het in de halve finales uitgeschakeld door Juventus. “Bale kreeg veel kritiek na de verloren wedstrijd in Turijn, maar als hij zich vrijliep kreeg hij van bepaalde ploeggenoten de bal niet. Dat is niet de fout van Ancelotti, maar van de spelers op het veld. Het leek wel alsof ze hem negeerden.”

Op 12 juni neemt Wales, met Bale, het op tegen de Rode Duivels in hun EK-kwalificatiewedstrijd. De sterspeler van de Welshmen kan erop rekenen dat hij bij de nationale ploeg niet genegeerd zal worden, verzekerd Coleman. “Als hij goed gepositioneerd staat, zorgen we ervoor dat hij de bal krijgt, dat is niet het geval bij Real. En dat is niet omdat hij niet hard genoeg werkt.”

283 keer gelezen