Peter Maes: "Ik wil KRC Genk redden"

Peter Maes tekende woensdag een contract voor drie seizoenen bij KRC Genk. Maes wil Genk terug naar de top brengen. “Maar dat zal niet simpel worden,” weet VTM NIEUWS-journalist Michiel Ameloot. “Van Genk weten we dat de huidige spelerskern niet voldoet voor die grote ambities, en de ploeg heeft geen bakken geld om nieuwe spelers aan te trekken.”

Het wordt dus een hele taak voor Peter Maes om de huidige spelerskern terug gezond te maken. “Play-off 1 is het doel,” zegt Peter Maes zelf. “Zeker omdat we dat dit jaar niet gehaald hebben. We moeten beginnen bij het begin. We moeten kwaliteit brengen en de resultaten volgen zelf wel.”

Er moet wel iets veranderen in de huidige spelerskern. “We zullen creatief moeten zijn en zoveel mogelijk kwaliteit binnenhalen met zo weinig mogelijk geld. En eerst kijken welk talent we zelf al in huis hebben.”

De fans verwachten dat de nieuwe trainer de redding betekent. “Daar kom ik ook voor. Ik wil kwaliteit brengen, en ik wil een harmonieuze geest creëren die we kunnen overbrengen naar de tribune.”