"14 mensen geviseerd voor corruptie FIFA"

Volgens The New York Times worden veertien mensen geviseerd in het Amerikaanse onderzoek naar corruptie bij de FIFA. Eerder vandaag werden een aantal officials van de Wereldvoetbalbond gearresteerd in het kader van het onderzoek.

Woensdagochtend viel de Zwitserse politie binnen in het prestigieuze Baur au Lac hotel in Zurich waar heel wat toplui van de FIFA verblijven met het oog op de voorzittersverkiezingen van vrijdag. Zes mensen werden opgepakt op vraag van de Amerikaanse FBI, die al drie jaar onderzoek voert naar corruptie binnen de FIFA en om hun uitlevering vraagt.

Volgens de Amerikaanse krant The New York Times viseert het onderzoek veertien personen. Negen van hen bekleden een topfunctie binnen het voetbal en vier anderen zijn actief in de wereld van de sportmarketing.

Huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die al vaker in opspraak kwam in corruptiezaken, blijft voorlopig buiten schot. De Zwitser hoopt vrijdag aan een vijfde termijn te kunnen beginnen aan het hoofd van de FIFA. Hij neemt het in de voorzittersverkiezingen op tegen de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein. 

180 keer gelezen