Peter Maes nieuwe coach van KRC Genk

Peter Maes wordt de nieuwe coach van KRC Genk. Dat meldt de Limburgse eersteklasseploeg. Maes komt over van Lokeren en zal morgen officieel worden voorgesteld. 

Maes verlaat Sporting Lokeren en wordt in de Cristal Arena de opvolger van de Schot Alex McLeish. Het nieuws over de transfer hing al langer in de lucht en is nu dus eindelijk officieel. "Na een periode van onderhandelingen en het respecteren van de omstandigheden kondigt KRC Genk graag het langverwachte nieuws aan: Peter Maes is de nieuwe trainer van KRC Genk", klinkt het.

De 50-jarige Maes, een voormalige doelman, werkte sinds 2010 voor Lokeren. Hij won met de Waaslanders twee keer de Beker (in 2012 en 2014). Daarvoor coachte hij KV Mechelen (06-10), Geel (02-06) en Meerhout (01-02).

Zijn voorganger bij Genk is Alex McLeish. De 56-jarige Schot volgde in augustus 2014 Emilio Ferrera op. Die werd na amper een speeldag ontslagen. Onder de leiding van McLeish kon Genk zich dit seizoen niet plaatsen voor play-off I. Eind maart raakte al bekend dat hun wegen zouden scheiden. 

499 keer gelezen