Standard bevestigt vertrek José Riga

Nadat José Riga zijn vertrek bij Standard zondag al aankondigde, bevestigen de Rouches nu ook zelf dat ze op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Het contract van de 57-jarige Riga wordt niet verlengd.

Na de gewonnen wedstrijd tegen Charleroi (2-0) zei Riga dat het tijd was om aan zichzelf te denken. “Ik geef altijd alles als coach, maar er waren verschillende situaties waarin het niet aangenaam was om te werken.”

Standard bedankt Riga voor alles wat hij voor de club heeft gedaan de voorbije maanden en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.

José Riga was al de derde trainer van de Rouches dit seizoen. Begin februari volgde hij Ivan Vukomanovic op, die ondanks goede resultaten plaats moest maken voor Riga. Vukomanovic nam zelf in oktober het roer over van Guy Luzon. Onder Riga plaatste Standard zich voor play-off 1, waarin het wisselvallige resultaten behaalde. De Rouches eindigden uiteindelijk op de vierde plaats en spelen volgend seizoen de derde voorronde van de Europa League. 

173 keer gelezen