Afscheid van clubiconen

Met het einde van het voetbalseizoen namen ook enkele Europese topclubs afscheid van een van hun clubiconen. FC Barcelona nam afscheid van Xavi, Liverpool van Steven Gerrard en Chelsea, voor een tweede keer, van Didier Drogba. 

Xavi maakte vorige week bekend dat hij Barcelona verlaat en naar het Qatarese Al-Sadd trekt. Steven Gerrard speelde twee weekends geleden zijn laatste thuismatch voor Liverpool. De Brit kiest voor een Amerikaans avontuur bij LA Galaxy.

Didier Drogba kondigde zondag zijn afscheid aan bij de Engelse kampioen Chelsea. “Ik wil nog minstens een seizoen spelen, maar als ik vaker wil spelen, moet ik naar een andere club gaan. Alle supporters weten dat ik van Chelsea hou. Ik hoop hier in de toekomst terug te komen in een andere rol.”

In 2012 nam de Ivoriaanse spits al eens afscheid van de Blues. Hij trok toen naar het Chinese Shanghai Shenhua. Na zes maanden in Shanghai tekende hij een contract bij Galatasaray in Turkije. In de zomer van 2014 keerde Drogba terug naar Londen. 

856 keer gelezen