RSCA wint van nieuwe kampioen

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd vanaf 5:11

AA Gent ging vanmiddag met een bijna volledig B-elftal met 2-1 onderuit op het veld van RSC Anderlecht, de kampioen van de vorige drie seizoenen.

Gent kwam in het Astridpark na drie minuten voor na een heerlijke actie van Pedersen. De Deen nam de bal geweldig mee en trapte makkelijk voorbij Silvio Proto.

Olivier Deschacht kon halverwege de eerste helft de score terug in evenwicht brengen. Voor de match was hij nog uitgeroepen tot beste speler van het seizoen van Anderlecht. Anderlecht wou vandaag absoluut winnen om op een mooie manier afscheid te nemen van hun supporters en dat lukte ook. Topschutter Aleksandar Mitrovic zorgde ervoor dat Paars-wit de drie punten kon pakken. De Serviër kopte zijn 20ste competitiegoal tegen de netten.

In de eindstand is Anderlecht derde met 46 punten. Volgend seizoen zijn ze rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Ze kregen daarvoor het EL-ticket dat Club Brugge dankzij de Bekerwinst eind maart veroverde, maar omdat de West-Vlamingen volgend seizoen de voorrondes van de Champions League spelen, mag Anderlecht de Europa League in.

Scoreverloop:

3' Nicklas Pedersen 0-1 (KAA Gent)

21' Olivier Deschacht 1-1 (Anderlecht)

50' Aleksandar Mitrovic (Anderlecht)

3533 keer bekeken