Standard zet Charleroi opzij

Bekijk de samenvatting vanaf 35:57

Standard heeft met 2-0 de Waalse derby gewonnen van Charleroi. De Rouches stonden al vierde in play-off 1 en die plaats kwam nooit in gevaar. Charleroi eindigt op de vijfde plek en moet het nu opnemen tegen KV Mechelen, met het laatste ticket voor Europees voetbal als inzet. 

Charleroi maakte nog kans op de vierde plaats, maar dan moest het winnen van zijn rivaal. Echte doelkansen voetbalden de Carolo’s niet bij elkaar. Wel kreeg Charleroi heel wat hoekschoppen, waar het niets mee aanving.

Standard, dat zelf ook niet zo veel kansen creëerde, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Ezekiel. De Nigeriaan ging alleen af op doel en plaatste de bal voorbij Penneteau.

Eenzelfde speelbeeld in de tweede helft. Charleroi probeerde eerst nog, maar kwam opnieuw niet tot kansen. Standard kwam dan meer en meer in de wedstrijd en besliste die ook met een kopbaldoelpunt van Teixeira.

Voor Standard betekent de vierde plaats het einde van het seizoen. De spelers van Charleroi moeten nog een weekje wachten om op vakantie te gaan. Volgende week spelen ze de barrages voor Europees voetbal tegen KV Mechelen. 

Scoreverloop: 

26' 1-0 Imoh Ezekiel (Standard)

79' 2-0 Jorge Teixeira (Standard)

 

790 keer bekeken