KV Mechelen wint play-off 2

KV Mechelen heeft de finale van play-off 2 gewonnen. De terugwedstrijd op den Dreef in Leuven, waar KV Mechelen zijn thuiswedstrijd afwerkte, eindigde op 2-1, nadat de heenwedstrijd in Lokeren op een gelijkspel was geëindigd (2-2). Sofiane Hanni , Milos Kosanovic en Mijat Maric zorgden voor de doelpunten.

In tegenstelling tot de verschroeiende start in Lokeren, begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. De openingsgoal kwam voor KV Mechelen dan ook een beetje uit de lucht vallen. Paulussen kon van op zijn rechterflank een bal voorbrengen, Hanni duwde de bal met een heerlijke volley in de rechterbovenhoek: 1-0 voor KV Mechelen. Lokeren kon snel reageren via Cyriel Dessers, maar hij liet de binnentikker liggen. De rest van de eerste helft was voor Mechelen, maar grote kansen leverde dat evenwel niet op.

In de 56ste minuut kon Mechelen de score verdubbelen. Centrale verdediger Kosanovic haalde in een opwelling uit en Verhulst verkeek zich op de harde knal  van de Serviër. Lokeren moest de wedstrijd met zijn tienen uitspelen, nadat Hans Vanaken zijn tweede gele kaart pakte voor een fout op de ontsnapte Veselinovic. Mechelen leek de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen, maar na een penaltyfout van doelman Biebauw op invaller Ansah, legde scheidsrechter Geldhof de bal op de stip. Maric deed wat hij al het hele seizoen doet en werkte de penalty feilloos af. Zo was het nog enkele minuten nagelbijten. Maar het bleef 2-1.

Door de zege blijft Malinwa een goede kans hebben op Europees voetbal. Daarvoor moet het in de barrages wel voorbij de nummer vijf uit play-off 1. 

Scoreverloop:

6' Sofiane Hanni 1-0 (KV Mechelen)

56' Milos Kosanovic 1-1 (KV Mechelen)

92' Mijat Maric 2-1 (Lokeren)

4228 keer bekeken