"Gent geloofde in mijn ideeën"

“Het was echt genieten gisteren, als je zag hoeveel mensen gelukkig waren”, blikt de trainer van Gent Hein Vanhaezebrouck terug nadat zijn club gisteren de landstitel pakte. “De ontlading bij het laatste fluitsignaal was enorm, total loss even. Daarna ga je weer nuchter naar de zaken kijken. Ik kan heel tevreden terugblikken op wat we gerealiseerd hebben.”

Anderlecht

“Ik ben in de titel beginnen geloven bij de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Anderlecht. Anderlecht had iets meer dan ons, meer rijpheid. Door daar te gaan winnen en zeker door een achterstand om te buigen naar een overwinning, is het geloof niet alleen bij mij, maar ook bij de spelers groter geworden. Toen is duidelijk geworden dat we iedereen konden kloppen.

Gent vs. Genk

“Het is een rare situatie”, antwoordt Vanhaezebrouck op de vraag waarom hem dit wel lukt bij Gent en niet bij Racing Genk. “Nu heb ik een club die mij gevolgd is in mijn ideeën en plannen. Dit is de verdienste van de directie van Gent die me mijn werk heeft laten doen. Ze zijn ook hun afspraken nagekomen en dan zie je dat we tot veel in staat zijn.

Standbeeld

De supporters van AA Gent willen een standbeeld van Vanhaezebrouck in de Ghelamco Arena. “Ik hoef geen standbeeld. Standbeelden worden snel afgebroken.”