Ex-Moeskroenspeler Diaby naar Club

Abdoulay Diaby is de nieuwste versterking voor Club Brugge. De 24-jarige aanvaller komt over van Lille en tekent een contract van 4 seizoenen bij blauw-zwart. In de eerste seizoenshelft speelde Diaby nog voor Moeskroen. In 21 wedstrijden scoorde hij daar 12 doelpunten. In de winterstop haalde Lille hem terug, maar daar speelde hij niet meer.

Diaby scoorde onder andere twee keer tegen Standard (zie video). Club trachtte hem dan ook al in januari naar Brugge te halen, maar dat lukte toen niet. “Het contact bleef echter en dus ondernamen we een nieuwe poging” aldus Michel Preud’homme. “We waren meteen gecharmeerd van Diaby en we kunnen enkel tevreden zijn dat we hem naar Brugge kunnen halen.”

Diaby, een Malinees international, is ook heel tevreden met deze transfer. “Ik was in januari al graag naar Club gekomen, maar ik ben toch blij dat de puzzelstukken alsnog in elkaar vallen. Ik wacht vol ongeduld om het nieuwe seizoen te kunnen starten bij Club Brugge. Afspraak met de supporters op mijn eerste training!” klinkt het. Na Sébastien Bruzzese is Diaby de tweede aanwinst voor Club Brugge.

755 keer bekeken