AA Gent wint en is landskampioen

AA Gent is voor het eerst in zijn 115-jarig bestaan landskampioen. Het versloeg vanavond Standard met 2-0. Kapitein Sven Kums bracht zijn ploeg op voorsprong, in de tweede helft scoorde Renato Neto vanop de penaltystip. Met 49 punten kan geen enkele andere ploeg uit play-off 1 de Buffalo’s nog inhalen. Club Brugge (44 punten) won met 2-3 van Charleroi en wipt over Anderlecht naar de tweede plaats, want Anderlecht speelde 2-2 gelijk tegen KV Kortrijk.

Spanning troef voor de wedstrijd, want enkel met een zege waren de Gentenaars zeker van hun allereerste landstitel. Titelstress vertoonden de Buffalo's echter niet en na achttien minuten deed Kums de Ghelamco Arena voor de eerste keer ontploffen: bij een hoekschop duwde de spelverdeler de 1-0 voorbij Standard-doelman Thuram. Met de rust in zicht kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, maar Matz Sels echt bedreigen zat er voor de Rouches niet in.

Meteen na de pauze zaten de Gentenaren al op rozen. Woelwater Moses Simon dook de zestien binnen en werd tegen de grond gewerkt door Dussaut, scheidsrechter Joeri Van de Velde aarzelde niet en legde de bal op de stip. Renato Neto stuurde Thuram naar de verkeerde kant en zette de thuisploeg zo op een geruststellende 2-0. Nadien bloedde de wedstrijd dood en konden de Buffalo's al aan hun titelfeest beginnen te denken.

Bij het doelpunt van Kums gingen de supporters al uit hun dak, maar na het laatste fluitsignaal barstte het feest helemaal los. 

11958 keer bekeken