Lierse zakt naar tweede klasse

Na vijf seizoenen in eerste klasse zakt Lierse weer naar tweede. Het verloor donderdagavond met 1-3 van Eupen en kan de eindronde zo niet meer winnen. OH Leuven won wel met 3-1 van Lommel United. Een rechtstreeks duel tussen OHL en Eupen beslist wie promoveert.

Lierse en Eupen mochten allebei niet verliezen en dus was het in een gesloten wedstrijdbegin vooral wachten op het eerste foutje. Dat kwam van Lierse, zwak verdedigen werd afgestraft door Bassey: 0-1. Ondertussen denderde OH Leuven wel op volle toeren, in geen tijd liep het 3-0 uit tegen Lommel United.

Twee rode kaarten, netjes verdeeld aan beide kanten brachten niet veel beterschap in Lierse-Eupen. Toch kon de thuisploeg weer moed vatten toen de gelijkmaker viel na een resem kansen.

Maar Eupen was niet onder de indruk en zes minuten voor tijd scoorde het opnieuw, via Asamoah. Lierse ging nog vol op zoek naar de gelijkmaker, maar dat leverde net veel ruimte op voor Eupen. Asamoah profiteerde op een counter: 1-3 en einde verhaal voor Lierse.

Door de winst van Eupen is OHL nog niet zeker van promotie. Komend weekend spelen beide teams tegen elkaar in wat een echte promotieclash wordt.

862 keer gelezen