Vermant nieuwe beloftencoach Club

Sven Vermant is vanaf volgend seizoen de nieuwe beloftencoach van Club Brugge. Hij volgt Jannes Tant op die omwille van familiale redenen stopt.

Vermant is heel blij met deze stap in zijn carrière: “Ik kijk er naar uit om het werk van bij de U17 te kunnen doortrekken met deze groep. Ik wil vooral de professionalisering verderzetten en de manier van werken en voetballen zoals deze in de hele club gehanteerd wordt verzekeren bij de beloften.”

De 42-jarige Vermant speelde zelf tussen 1993 en 2001 en tussen 2005 en 2008 bij blauw-zwart. Na zijn professionele spelerscarrière ging hij aan de slag als jeugdtrainer bij Club en als assistent van de Brugse beloften. Daarnaast was hij er ook een jaar aan de slag als sportief verantwoordelijke.

“Met de keuze van Sven Vermant kiezen we naast continuïteit ook voor iemand die puur Club-DNA door de aderen heeft stromen”, zegt Pascal De Maesschalck, hoofd van de Club Brugge Academy. “Hij verstaat de kunst om spelers beter te maken en heeft bewezen keihard te willen werken voor Club Brugge.”

217 keer gelezen