Belgische U17 mist finale EK na penalty's

De Belgische U17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap voor -17-jarigen in Bulgarije. De Jonge Duivels verloren na strafschoppen van Frankrijk. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

Frankrijk kwam in de eerste helft op voorsprong via een vrije trap van Edouard. Net voor de rust kregen Les Bleus een strafschop toegekend, maar de Belgische doelman Teunckens hield de bal uit doel.

In de tweede helft kwamen de Belgen aanvallend uit de kleedkamer, met de gelijkmaker van Seigers als beloning. Frankrijk kreeg nadien nog enkele grote kansen, maar het bleef 1-1.

Een strafschoppenreeks moest dus bepalen welk land zou doorgaan naar de finale. De Belgen misten vier van hun vijf penalty’s, Frankrijk was twee keer trefzeker en speelt vrijdag de finale. Daarin nemen Les Bleus het op tegen Duitsland of Rusland. Zij spelen dinsdagavond hun halve finale.

De Jonge Duivels zijn dankzij de kwalificatie voor de halve finale wel al zeker van een plaats op het WK, dat in oktober en november plaatsvindt in Chili.

 

Foto: Twitter/@Belgianfootball

247 keer gelezen