Gent kampioen? Stadion open tot 3u

De mogelijke kampioenenmatch van KAA Gent, donderdag tegen Standard, zal niet enkel in de Ghelamco Arena te volgen zijn. Voor de fans die geen ticket konden bemachtigen, is er een groot scherm in ‘t Kuipke, goed voor nog eens 4.500 plaatsen. En als Gent de titel effectief wint, blijft de Ghelamco Arena open tot 3 uur ’s nachts.

Burgemeester Daniël Termont maakte de mogelijke feestscenario’s vandaag bekend. Met enige voorzichtigheid, want te vroeg juichen wil niemand in Gent. Toch werd al bekeken wat mogelijk is met de club, de politie, brandweer en het Mobiliteitsbedrijf.

Omdat de Ghelamco Arena hopeloos uitverkocht is, wordt ’t Kuipke ter beschikking gesteld van 4.500 fans. De match vertonen op andere openbare plaatsen is niet toegelaten. Speelt Gent effectief kampioen, dan wordt er natuurlijk gevierd in het eigen stadion. Daarom zullen de fans tot 3 uur ’s nachts in het stadion mogen blijven, om samen met de spelers uit hun dak te gaan.

Donderdag nog geen titel?

Maar als Gent donderdag niet wint, dan moet de wedstrijd tegen Anderlecht de beslissing brengen. Ook die match zal op groot scherm uitgezonden worden, dit keer in de Ghelamco Arena. Over hoe de mogelijke titelviering dan zal gebeuren, is nog geen duidelijkheid.

2017 keer bekeken