Standard uit kritiek op arbitrage

Standard heeft op zijn website kritiek geuit op de arbitrage afgelopen zondag in de wedstrijd tussen Anderlecht en de Rouches. “We vragen aan de KBVB om het resultaat van deze match te herbekijken.”

Standard stelt zich openlijk vragen bij de manier waarop het openingsdoelpunt van Andy Najar zondag tot stand kwam: “Het doelpunt van Anderlecht werd toegekend terwijl Najar een duidelijke duwfout begaat op Enoh en de bal met de hand raakt. Aangezien de scheidsrechter en zijn assistent achter de goal zo dichtbij stonden, is het onmogelijk dat niet één van deze twee fouten gezien werd. Standard had dus eigenlijk recht op een vrije trap en het doelpunt moest afgekeurd worden.”

“Scheidsrechter Vertenten heeft nagelaten om de regels van het spel toe te passen door een doelpunt goed te keuren terwijl de doelpuntenmaker tot twee keer toe de fout begaat. In diezelfde match heeft hij ook nagelaten om een penalty te fluiten voor de overtreding op Igor De Camargo. Dit is een duidelijke inschattingsfout.”

Verder heeft Standard ook kritiek op de rode kaart voor Imoh Ezekiel, die daardoor de match tegen AA Gent moet missen. “Tijdens het volledige seizoen, gedurende 37 speeldagen, heeft er geen enkele speler van een andere ploeg een tweede gele kaart ontvangen door een kaart te vragen aan de scheids. Twee maten en gewichten dus, vooral omdat we denken dat heel wat spelers van andere clubs hier meermaals ongestraft voor zijn weggekomen. Daarom vragen we aan het Uitvoerend Comité om zijn injunctierecht uit te voeren en deze onrechtvaardige tweede gele kaart kwijt te schelden.”

Reactie KBVB

De Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) reageerde deze middag al snel op de vraag van Standard om de tweede gele kaart van Ezekiel kwijt te schelden: “We kunnen niet ingaan op hun vraag”, zegt woordvoerder Pierre Cornez.

“Na navraag binnen onze diensten blijkt dat het annuleren van een gele kaart niet toegelaten wordt door de reglementen. We kunnen kaarten, rood of geel, enkel wijzigen, bijvoorbeeld wanneer de verkeerde speler de kaart kreeg.”

460 keer gelezen