Barcelona wint 23e landstitel

FC Barcelona heeft zich zondagavond gekroond tot kampioen van Spanje. De Catalanen wonnen met 0-1 op het veld van uittredend kampioen Atlético Madrid dankzij een doelpunt van Lionel Messi.  

Voor de wedstrijd had Barça vier punten voorsprong op eerste achtervolger Real Madrid. Bij winst was het dus zeker van de titel. De Catalanen waren dan ook op de afspraak en zorgden voor het meeste gevaar in de wedstrijd. Toch was het wachten op het openingsdoelpunt tot de 65e minuut. Na een één-tweetje met Pedro trapte Messi zelf de 0-1 in doel. Barça kreeg daarna nog kansen om uit te lopen, maar scoren lukte niet meer.

Eeuwige rivaal Real Madrid won zijn wedstrijd ook. De Koninklijke zette Espanyol met 1-4 opzij, onder andere dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo, maar dat is niet genoeg om nog over Barcelona te springen in het klassement.  

Barça heeft met nog één speeldag te gaan vier punten voorsprong op Real en is zo zeker van een 23e landstitel. Opvallend, vorig jaar werd Atlético Madrid kampioen op het veld van Barcelona, dit jaar zijn de rollen dus omgekeerd.

Barcelona, de club van Thomas Vermaelen, kan naast de titel nog twee andere prijzen winnen. Op 30 mei speelt het de finale van de Spaanse Beker tegen Athletic Bilbao. Een week later neemt de Blaugrana het tegen Juventus op in de finale van de Champions League. 566 keer gelezen