Charleroi wint doelpuntenfestival

Bekijk het matchverslag vanaf het begin van de video. 

Charleroi heeft in eigen huis met 5-2 gewonnen van KV Kortrijk. De Carolo’s staan zo alleen vijfde in play-off 1, één punt achter de nummer vier, Standard.  

Al na zeven minuten hadden de supporters drie doelpunten gezien. Met nog geen minuut gespeeld, kreeg Charleroi een lichte penalty. Neeskens Kebano zette die feilloos om. Een minuut later viel de gelijkmaker aan de overkant. Marusic trapte een voorzet van Tomasevic in één tijd in doel. In de zevende minuut mocht Coulibaly een voorzet van Ndongala vrijstaand in doel tikken.

Na het wervelend wedstrijdbegin viel de match een beetje stil. Het was wachten tot de 33e minuut op een nieuwe kans, maar Penneteau stond goed op te letten bij een schot van Marusic. In minuut 38 bracht Stijn De Smet Kortrijk toch langszij, maar vier minuten later stond Charleroi alweer op voorsprong. Ndongala werkte een doorsteekpas van Kebano fraai af.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een vroeg doelpunt voor Charleroi, met dank aan Ndongala. Op het uur breidde Tainmont de voorsprong nog wat uit tot 5-2, meteen de eindstand.

1711 keer bekeken