Anderlecht na 1-1 op 4 punten van Gent

Bekijk het matchverslag vanaf 21:10.

Anderlecht heeft belangrijke punten laten liggen in de strijd om de titel. Het speelde thuis 1-1 gelijk tegen Standard en volgt nu op vier punten van leider AA Gent. Als Gent volgende donderdag thuis wint van Standard kunnen de Buffalo’s voor het eerst in hun geschiedenis kampioen worden. 

Bij Anderlecht stond Silvio Proto na zijn schorsing opnieuw in de basis en hij zag paars-wit opnieuw goed beginnen. Na 9 minuten viel een hoekschop van Defour voor de voeten van Andy Najar en de Hondurees knalde van dichtbij de 1-0 voorbij Thuram. Daarna ging het tempo wat liggen, al kreeg Dennis Praet nog een goede kans op 2-0, zijn poging werd van de lijn gekeerd voor Jelle Van Damme. Halverwege de eerste helft kwam Standard plots op gelijke hoogte. Imoh Ezekiel kopte volledig vrijstaand de 1-1 binnen.

Na de pauze viel er aanvankelijk niet veel te beleven. Het spektakel werd bewaard voor de slotminuten. Eerst kregen Chancel Mbemba en Imoh Ezekiel tegelijkertijd hun tweede gele kaart. Adrien Trebel knalde een vrije trap op de lat en Igor De Camargo verzuimde om de 1-2 voorbij Proto te trappen. Het bleef bij 1-1, het eerste puntenverlies voor Anderlecht in eigen huis. Volgende donderdag kan Gent de titel pakken als het wint van Standard.

Scoreverloop:

9' 1-0 Najar

23' 1-1 Ezekiel  

3018 keer bekeken