Gent slaat Club uit de titelstrijd

Bekijk het matchverslag vanaf 2:00.

Club Brugge mag zijn titeldroom definitief opbergen. Blauwzwart verloor in eigen huis van AA Gent met 2-3. Met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand op de Buffalo's al vijf punten.

Voor de achtste keer op rij kwam Club op achterstand. In de vierde minuut snelde Dejaegere op de rechterflank Bolingoli voorbij. Mechele en Ryan konden diens voorzet niet wegwerken, Nielsen profiteerde en tikte de bal op de lijn in doel. Club stelde nog voor de rust gelijk. Izquierdo begon aan een rush op de linkerflank, haalde de achterlijn en legde terug tot bij Vormer. De Nederlander schoof de 1-1 eenvoudig in doel.

Ook in de tweede helft kwam Club Brugge op achterstand. Een afstandsschot van Dejaegere week af op het been van Duarte en vloog over Ryan in doel: 1-2. Club moest wederom een achterstand ophalen en deed dat ook. Het was opnieuw Vormer die met een knappe omhaal de bordjes in evenwicht bracht. Gent groef zich niet in en bleef naar de voetballende oplossing zoeken. Asare dook in de rug van Simons en legde goed terug tot bij Raman, die de bal in twee tijden voorbij Ryan werkte: 2-3.

Gent blijft dankzij de zege in pole position voor de titel. De voorsprong op Club Brugge en Anderlecht – dat om 18u00 Standard ontvangt – bedraagt vijf punten. Bij puntenverlies van de Brusselaars kan Gent donderdag thuis tegen Standard kampioen worden.  

Scoreverloop:

4' Nielsen 0-1

38' Vormer 1-1 

52' Dejaegere 1-2 

72' Vormer 2-2 

87' Raman 2-3

10053 keer bekeken